Kreativ feminism, något för dig!

Creative Feminism

Creative Feminism är en 1 årig feministisk projektledarutbildning som genomförs av Galaxen/Arvikafestivalen på uppdrag av Ingesunds Folkhögskola.

 

Utbildningen är Sveriges första feministiska projektledarutbildning och är helt unik i kombinationen av kreativitet, feminism och projektledning.

 

Creative Feminism kommer att innehålla kunskap och teori om kreativitet, entreprenörskap och projektledning tillsammans med feminism, genus och jämställdhet. Utgångspunkten kommer under hela utbildningen vara att göra feministiska projekt med feministiska budskap och reflektera över resultat och process utifrån ett feministiskt perspektiv. Det kommer finnas stort utrymme för de studerandes egna kreativa idéer och vilja att förändra och påverka.

 

Vi kommer jobba mycket med vad feministiska processer och metoder är, vad feministisk projektledning och feministiskt ledarskap är.

 

Vi kommer under hösten jobba veckovis med mindre projekt där vi bjuder in gästföreläsare och workshopsledare för att ge oss kunskap och teori som vi sedan testar i praktiken. Vi kommer också göra två större projekt varav ett kulturarrangemang och en föreläsningsserie.

 

Under våren kommer vi under de första månaderna göra ett stort projekt i samarbete med en feministisk organisation utomlands. Avslutningsvis kommer vi göra projekt tillsammans med Arvikafestivalen.

 

För mer info och inspiration ring Siri, utbildningsansvarig på 073 061 58 66 eller mejla siri@galaxen.se

Här kan du ansöka - ONLINEANSÖKAN

 


Nu kan du söka online!

Äntligen har vi fått igång vår onlineansökan. Klicka här och fyll i vårt fantastiska ansökan - ONLINEFORMULÄR

Nu är det 3 veckor kvar och Creative Feminism är lika hett som värmen i Arvika. Letar du efter bostad i arvika, kika in olika bostadsbolag i Arvika här:

www.arvika.se/service/byggsokbostad.php

Du kan också ringa eller mejla Ingesund på 0570-385 50 eller info@ingesund.se

Ses i höst!

Det är inte försent!

Creative feminism kommer bli något du aldrig upplevt förut. En mix av tanke och verka.

Känner du att Creative Feminism skulle vara perfekt för dig? Tveka inte, vi vill ha dig!

Sök här ANSÖKNINGSFORMULÄR

Mera media!

Kolla in sprillans artikel i NWT.

Ps. Glöm inte att det fortfarande går att söka - SÖK HÄR

I svallvågorna efter bästa Arvikafestivalen någonsinI svallvågorna av kanske den mest fantastiska Arvikafestivalen någonsin seglar vi mot en spännande höst.
Vi du ha mer festival? Mer fantastiska människor runt omkring dig och mer mer mer feministisk inspiration. Du har fortfarande chansen att söka sprillans Creative Feminism. Vi lovar, det kommer bli roligast, mest utmanande och mest utvecklande någonsin.

Segla med oss! Sök nu - www.creativefeminism.se

Projekt: Att förändra världen

Arvika Lite förbaskad på att jämlikheten låter vänta på sig?

– Sök in på Creative feminism, föreslår Siri Öhman, ansvarig för den nya projektledarutbildningen vid Ingesunds folkhögskola.

  • 2008-07-01 16:05
  • LARS SWANÖ

Den är den enda av sitt slag, den första i landet där feminister erbjuds ett program där förändring är temat och gränser obefintliga. Utbildningen tillåter så stora projekt som att förändra världen.
– Mod är en bra inställning, att våga. Lite arg gör inget, fortsätter Siri Öhman.
För energins skull.
Den kan användas i liten skala också, till lokala förändringar. Bara det har en koppling till det förskräckligt ojämnställda samhället.
Den ettåriga utbildningen har folkhögskolan gett arrangemangsföreningen Galaxen att genomföra. Som en fortsättning på det femåriga samarbetet med projektledarutbildningen Opus 1600, hädanefter kallad Galaxen Creative.
– Det nya programmet kan kanske uppfattas som kontrovers-iellt. Men vi måste också fråga oss vad feminism står för, anser rektor Jan Magnusson.
Han är beredd på kritik men hävdar också att jämlikhetsfråg-an fallit tillbaka. Att idealen ungdomar har att leva upp till förstärkts.
– Många strävar, eller stressas att göra det, efter att passa in i de bilder som målas upp i samhället. Det är jätteknäppt, säger Siri Öhman.
Hon vill ändra på det, och har stödet. Från folk i allmänhet, kollegor, folkhögskolan och Region Värmland.
– Alla tycker det här är bra,
Det ringer. En presumtiv kursdeltagare anmäler intresse till den CSN-berättigade kursen för 20 personer. Först den teoretiska delen med inriktning på bland annat projektledning, metoder, feminism och genus.
Sen uppdragen att genomföra projekt, planerade och egna. Små och stora. Ett av dem ska genomföras i samband med Arvikafestivalen nästa sommar.
Creative Feminism är i sin tur en följd av de entreprenörer festivalen stöpt.
Arbetssätten följer med till Ingesund.
– Vi kommer att jobba en hel del med föreläsare, en del så starka att vi erbjuder allmänheten tillträde.
– Den här kursen kommer att synas i Arvika, säger Lissbritt Aurvind, projektansvarig.
Hon påpekar att folkhögskolan genom folkhälsoinstitutet har det statliga uppdraget att erbjuda så allsidiga program som möjligt och att det feministiska perspektivtet är en fråga för EU.
– Vi har haft diskussionen med Inger Segelström när hon besökt oss.


FOTO: LARS SWANÖ  Sveriges första feministiska projektledarutbildning startar i Arvika till hösten. Arrangemangsföreningen Galaxen kommer att genomföra den på updrag av Ingesunds folkhögskola med Siri Öhman som utbildningsansvarig och Lissbritt Aurvind som projektansvarig.

FOTO: LARS SWANÖ
Sveriges första feministiska projektledarutbildning startar i Arvika till hösten. Arrangemangsföreningen Galaxen kommer att genomföra den på updrag av Ingesunds folkhögskola med Siri Öhman som utbildningsansvarig och Lissbritt Aurvind som projektansvarig.

I VF
2008-07-01

Kreativ feministisk pepp

Allt som sker beror på oss. Allt som har hänt beror på oss eller andra. Aktivitet föder kreativitet. Inspiration föder nya idéer och kreativitet. Normer är provocerande. Provokation föder en vilja att förändra. Vi vill förändra. Tillsammans blir det roligare. Var på samma plats som oss! Sök Creative Feminism.

Lyssna på fuls podradio - bli inspirerad!

Creative Feminism kommer ut ur festivalbubblan

Efter en fantastisk Arvikafestival, så är vi tillbaks. Festivalen var en sjukt bra mötesplats där vi träffade en massa bra och intressanta personer som kan komma att bli värdefulla för utbildningen.

Vi hade också en workshop med några av de som sökt där vi vandrade runt på festivalområdet i hettan för att träffa personer som berättade om vad de gör i festivalen. Vi presenterade också utbildningen lite noggrannare och alla fick chansen att berätta vilka de är, vad de vill göra under ett år på Creative Feminism och vad ett drömprojekt skulle vara. Väldigt spännande att höra. Vi avslutade med två fantastiska diskussioner om vad ett feministiskt ledarskap skulle kunna vara och vad man egentligen kan/borde göra för att bryta den manliga dominansen bland artister på festivaler. Jag tror vi alla såg framför oss alla bra och givande diskussioner vi kommer ha det närmaste året. Kul!

För er som är sugna så finns fortfarande chansen att söka. Vänta inte. Det här kommer bli något alldeles extra. Mejla siri@galaxen.se.

Vänligen
Creative Feminism

RSS 2.0