OM UTBILDNINGEN(1)

Creative Feminism är en feministisk projektledarutbildning som startar hösten 2008. Den görs av Ingesunds Folkhögskola och Galaxen(som ligger bakom bla. Arvikafestivalen) och är den absolut första i hela Sverige.

På universitet, högskolor, i politiken, i organisationer, föreningar, i företag och i hela samhället finns en vilja att skapa ett mer jämlikt samhälle där man oavsett kön, sexualitet, klass, etnicitet, ålder har samma makt och rättighet att leva det liv man vill. Tyvärr finns det få sammanhang där man faktiskt får möjlighet och kanske framförallt verktyg för att kunna göra något för att förändra och påverka att det faktiskt blir så.

Vi vill skapa det sammanhanget.

 

Syftet med CF är att eleverna ska få verktyg att förverkliga sina egna feministiska projekt utifrån en kunskapsbas i genusteori och projektledning i en inspirerande miljö.

 

Utbildningen är helt unik och finns inte på någon annan plats i Sverige. Med en kombination mellan kunskap om genus, jämställdhet, feminism och projektledning och praktiskt projektskapande får eleverna chansen att påverka utifrån sina egna idéer.

 

Vi tror att utbildningen kan bidra med stor kraft att förändra och göra samhället mer jämlikt på flera plan. Vi tror att vår utbildning kommer vara en stark energi inte bara i Galaxen och på Ingesunds Folkhögskola, utan också i Arvika som stad och förhoppningsvis också i Värmland och övriga Sverige.

 

Vår vision är att skapa ett feministiskt forum där människor med vilja och kraft att påverka och förändra har möjlighet att göra det och utvecklas tillsammans med varandra.


Här börjar det!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0