EWL-Bryssel

Under våran fantastiska resa till Bryssel så fick vi en intressant och alldeles underbar föreläsning om European Women´s Lobby
http://www.womenlobby.org/site/hp.asp?langue=EN

En väldigt drivande och intressant kvinna Leanda pratade om så mycket intressant så vi höll på att missa flyget hem :D
Jag i varje fall blev väldigt peppad att i framtiden söka praktikplats på organisationen i Bryssel :D

Här nedan följer information om den svenska sektionen :D
Men om du följer länken ovan kommer du till EWL- huvudorganisationen.

Sveriges Kvinnolobby (SKL) är en partipolitiskt obunden och ideellt verksam paraplyorganisation för svensk kvinnorörelse. Den bildades 1997 under namnet Samverkansforum för Kvinnor i Sverige (SAMS). Läs mera om resan från Sams till SKL.

Sveriges Kvinnolobbys uppdrag är att samla den svenska kvinnorörelsen och att arbeta för kvinnors demokratiska förutsättningar och livsvillkor i samhället. Verksamheten utgår från FN:s Kvinnokonvention och Beijing Platform for Action

Organisationen arbetar för en kontinuerlig integration av kvinnors perspektiv i alla politiska, ekonomiska och sociala sammanhang, såväl lokalt och nationellt, som europeiskt och internationellt. Bland medlemmarna finns nationella kvinnoorganisationer, föreningar, nätverk och andra grupper. Organisationen har idag närmarer 40 medlemsorganisationer.

Sveriges Kvinnolobby är den svenska sektionen inom The European Women´s Lobby (EWL). EWL är en paraplyorganisation för nationella och europeiska NGO:s. Den har mer än tvåtusen medlemsorganisationer i och utanför EU.


Så nästa gång du funderar på vad  du ska göra?Vart du ska resa?Vart du kan bidra med ekonomiska medel eller bara handlingskraft! Kontakta EWL!

Ha en underbar action!


Jolanda

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0