Vill du få chansen att få kostnadsfri hjälp av våra feministiska projektledare? Kom till vår projektpitchdag den 7 december!

Creative feminism, Sveriges första och enda feministiska projektledarutbildning, utbildar just nu sju stycken kompetenta, kreativa och drivna feministiska projektledare. Nu har din organisation chansen att kostnadsfritt få hjälp med ett projekt av någon eller några av dem.

 

Med den anledningen välkomnar vi dig att närvara på vår dag för externa projektbeställare.

Datum: 7 december

Tid: 9 – 12

Plats: Evenemangshuset Ritz, Arvika

 

Under projektbeställardagen kommer du, som representant för din organisation, att få möjligheten att presentera det projekt du skulle vilja att våra projektledare deltog i inför dem och andra organisationer som hoppas på samma sak.

 

Det här är ett tillfälle för dig att inte bara få in extra kraft, uppfinningsrikedom och driv i ditt projekt, utan också få träffa andra feministiska organisationer och knyta kontakter med dem.

 

Följande gäller för det arbete projektledarna kan lägga ned om de väljer ditt projekt:

·         Period: 8 veckor. Exakta datum ej bestämt, men någonstans mellan januari – april.

·         Omfattning: Cirka 50%

·         Kompetens: har utbildning i marknadsföring, projektekonomi, feministisk teori, jämställt ledarskap, entreprenörskap och projektteori. Har också praktiserat alla dessa delar väl, både genom egna och beställda projekt.


Är du intresserad av att närvara på projektpresentationsdagen med ett spännande projekt eller har frågor – kontakta Mikaela Holmgren på mikaela.holmgren@galaxen.se. Sista anmälningsdag är 4 december.


En kvinna med revolutionärt tålamod


Se berit ås föreläsa för Creative feminism live över nätet!

Vi sänder live över nätet från Berit Ås föreläsning!

Just nu har vi paus, snart fortsätter sändningarna! Se här: http://bambuser.com/channel/Creativefeminism

Berit Ås kommer!Idag kommer Berit Ås på besök hos Creative feminism! Berit kommer hela vägen från Oslo för att hänga med oss hela dagen och prata om härskartekniker och hur hon och CF kommer att samarbeta i framtiden. 

Vi ser verkligen fram emot att träffa en sann genushjältinna och ha många spännande diskussioner!

Stay tuned!  

 

Revolutionen är här igen - här kommer Creative feminisms andra feministiska spellista!

En grå måndag för nästan två veckor sedan lanserade Creative feminism den dansanta revolutionen – våra egna feministiska spellistor gjord av en riktigt cool feminist och tillika vän till oss. Det första utskicket av listan fick en enorm respons och satte färg på tillvaron för många feminister. Nu är det dags att svänga sina lurviga igen!

 

Nu på måndag kommer Creative feminism att vara i Bryssel och ha möte med bland andra European Women’s Lobby. Kul som attan, men något som såklart innebär mindre tid framför datorn. Därför ger vi er anledning att dansa redan nu! Oavsett om du planerar fredagsmys, sus och dus och rock n’ roll eller bara lite revolt mot patriarkatet  – klickar du på spotifylänken får du garanterat inspiration! Ibland behövs det inte mer än en bra låt för att fortsätta arbeta för det man tror på.

 

Vår andra lista är gjord av den eminenta Maud Lindström. Lindström är Sveriges enda officiella kärlekskritiska, bisexuella och feministiska visartist, krönikör och poet och levererar alltid fantastiska analyser av samhället i sina texter. (Vill du läsa eller höra mer av Maud kan du göra det här: www.maudlindstrom.com).Creative feminism är naturligtvis några av hennes största fans, och har tidigare arbetat med henne när förra årets elever gjorde ett av sina första projekt och anordnade en festival med tema Utopi.

 

Så. Nu presenterar vi med glädje Creative feminisms spellista # 2. Skapare: Maud Lindström.  7 uppkäftiga, glada och feministiska låtar. Här hittar du allt från Nancy Sinatra till Marit Bergman till Röda bönor:


Creative feminisms feministiska spellista #2. Skapad av Maud Lindström. "How does that grab you darlin´?"

 

Lyssna, dansa och gör lite revolution till nästa gång!

Kärlek!
Creative feminism

Hemsida: http://www.creativefeminism.se (Vilka är vi? Varför ska man bli feministisk projektledare? Här får du svaren.)

Blogg: http://www.creativefeminism.blogg.se (Vad gör vårt nyaste team? Här får du veta!)

Twitter: http://www.twitter.com/Cfeminism (Dagliga uppdateringar och feministisk pepp. Här får du det).

Facebook: http://www.facebook.com/inbox/readmessage.php?t=196769300866&f=1&e=-12#/group.php?gid=14190623398&v=wall&ref=ts


Ps. Vem är din feministiska förebild som du skulle vilja ha en spellista med? Vi är öppna för alla förslag! Maila mikaela.holmgren@galaxen.se eller skriv till oss på facebook!


En fantastisk feminist.I tisdags var Creative feminism på en mycket tänkvärd föreläsning av Maria Sveland. Föreläsningen behandlade bland annat ämnen som kvotering, föräldraledighet och relationsnormer och inspirerade verkligen till mer diskussion (och revolution!) efteråt! Mer peppade än någonsin beger vi oss till Bryssel på lördag!


Revolutionen börjar vid köksbordet

I förrgår var en arg dag.


Vi var på en fantastisk föreläsning med Maria Sveland (bilder därifrån på väg!), under vilken den gamla vanliga ilskan över ett patriarkalt styrt samhälle väcktes på nytt. Herrejistanes, Sveland är verkligen bra på att utan att på något sätt agitera ändå få fart på tankarna, genom sitt självklara sätt att helt enkelt konstatera läget.

Inte behöver regnet argumentera för varför det blir blött när det regnar - det behöver bara påpeka vissa uppenbara fakta, så kan vi själva dra den slutsatsen.
Sveland jobbar som regnet.
Och det som regnar är inte gammalt hederligt H2O utan föräldraledighet, könssegregation, däckbyten, tvättvikning, parmiddagar, leksaksaffärer, reklamTV, hon-får-skylla-sig-själv-tänk och imbecilla fördomar. Resultatet av att allt det där faller ner på oss blir att vi blir genomdränkta av och inrutade i strukturer, strukturer, strukturer.

Och det där är jag arg på.

Jag är arg på annat också. Till exempel:
Jimmie Åkesson
Vellingepolitiker
kuklöshet (allt hade varit enklare)
klassamhället
köttindustrin
skygglappsmentalitet
5,8% för SD
Coca-Cola
Dole
maktlöshet
kapitalism
Spotify (normalisering av reklam och marknadsintressen i musik - fittihelvete heller)
Per Ström
mig själv
löneskillnader
SlitzVeckorevynPlayboy
Vattenfall
2 grader
vapenexport
folkförakt
Göran Hägglund

och så vidare i nästan all oändlighet.
(Puh)
De två sistnämnda posterna har med varandra att göra: alla var vi väl läst Göran Hägglunds fantastiskt folkföraktande utspel om "verklighetens folk" (http://www.dn.se/opinion/debatt/sveriges-radikala-elit-har-blivit-den-nya-overheten-1.954221), där han hävdar att man kring de svenska köksborden minsann inte diskuterar sådant trams som ideologier och teorier. Verklighetens folk går på bondförnuft och kan inte fylla sina arma skallar med något mer komplicerat än dagistider och drinkmenyer!

Herretekopp.
LOL.

Inspirerad av detta, och ett uttalande av Maria Sveland, så heter mitt nuvarande projekt "Revolutionen börjar vid köksbordet". Jag ska under projektperioden producera ett fanzine - en tidning gjord med enkla medel, så att redaktören inte ska vara beroende av tryckeri eller annan extern part under arbetets gång (dvs ALL MAKT ÅT MIG) - med tema mat ur klimatperspektiv.
Jag ska få människor att förändra världen. För alla kan det, och allt börjar hemma vid köksborden, hemma hos verklighetens folk.
Take that, Häggis.
MOAHAHAHAHA.

Nu har jag intervjuat en av grundarna till Food Not Bombs (www.foodnotbombs.net), pluggat ekofeminism, skrivit brev till Berit Ås, kontaktat en skribent på Fältbiologerna (www.faltbiologerna.se), med mera.
Krr.

Och jag skriver alltid obscent långa inlägg.

Nu ska jag äta - svampgryta gjord på kantareller egenhändigt plockade av min far! Tack, papps!

Lev och ät väl, vi syns på barrikaderna med en macka i vardera hand!
//Sanne

Arvikas BÄSTA genusmagasin!

Mitt projekt är att genomföra något som länge varit en dröm för mig - jag ska skapa en tidning! Jag ska få vara journalist, intervjuare, layoutare, redigerare, utgivare och allt annat som krävs. Dessutom är det inte vilken tidning som helst jag ska skapa, utan Arvikas BÄSTA genusmagasin! (Att det också är den enda är kanske inte nödvändigt att nämna.)
Innehållet kommer att vara allt ifrån intervjuer och före- och efterprojekt till reportage, krönikor och artiklar. Budskapet kommer vara att kön är en social konstruktion. Tidningen skrivs för invånare i Arvika och kommer även att behandla just staden Arvika ur ett genusperspektiv. Min vision, som jag alltså äntligen lyckats formulera, lyder:

Min vision med projektet är att skapa ett tankeväckande genusmagasin som motiverar invånarna i Arvika till att utmana och ifrågasätta traditionella uppfattningar och tankesätt som finns kring runt hur en riktig kvinna eller en riktig man borde bete sig.

 

Jag ser fram emot att få påbörja arbetet med tidningen. Det känns som en stor utmaning och jag tycker det ska bli hur kul som helst. För tillfället befinner jag mig i planeringsstadiet och försöker sätta rimliga mål och komma på en marknadsföringsstrategi samt avgöra det bästa sättet att distribuera tidningen, samt komma fram till hur finansieringen ska fungera. För det är ju tyvärr inte riktigt gratis att trycka tusen exemplar av en tidning, även om syftet med den måste vara bland det mest nödvändiga som finns...
:)
Tills nästa gång: Take care och lev väl!
/Terese

Såhär har en en fantastisk vecka!


Maria Sveland. Foto Leif Hansen. 

Ny vecka, nya tag! Och vilken vecka sedan! Inom loppet av 7 dagar kommer Creative feminism bland annat att se en föreläsning med Maria Sveland, lära sig ännu mer om projektekonomi av den fantastiska ekonomen Anna Bohman, ha uppstartsmöte för Arvikas Kulturnatt och (som grädde på moset) bege sig till Bryssel för en fyra dagar lång resa med inbokade möten med t ex European Women's Lobby.

Nu kör vi!

Revolutionen kan börja nu. Här kommer Creative Feminisms första feministiska spellista.

It’s not my revolution if I can’t dance to it brukar det heta. Och visst är det så. Att ändra på invanda mönster och strukturer kan vara ett hårt arbete. Men ibland är det enda som behövs för att en ska orka fortsätta, bli inspirerad och ge det där lilla extra igen att höra en riktigt bra låt. Musik kan göra all skillnad. Att ta sin motståndare till dansgolvet eller blandbandet i vardagsrummet kan få en att inse att vi faktiskt inte är så olika efter allt. Eller att vi inte har ett dugg gemensamt, men ändå kan dansa ihop. Och det kan vara jäkligt fint det också.


Med det sagt presenterar vi stolt Creative feminisms feministiska spellistor! Varannan vecka kommer du att få en ny, cool och sjukt inspirerande feministisk spellista gjord av en förebild och tillika kompis till Creative feminism. Minimum 5 låtar, maximum himlen.


Först ut på banan som feministisk spotifypionjär är Alexander Alvina Chamberland. Alexander är  aktivist inom feminism, hbt/queer och djurrätt med intersektionalitet och anarkoqueerfeminism som ledord. Hen är också krönikör på tidningarna ETC och Efter Arbetet och en av initiativtagarna till Queertopia – Europas första queerfestival med camping. Queertopia är förutom ett välkommet initiativ i festivalsverige också ett av de projekten Creative feminisms elever är involverade i. Något vi är sjukt glada för.


Så. Låt oss stolt presentera: Creative feminisms feministiska spellista # 1. Skapare: Alexander Alvina Chamberland.  43 fantastiska, feministiska och queera låtar från många genrer; Här hittar du allt från Queen Latifah till X-ray Spex till Sigur Ros. Varsågoda. Dansa, lyssna, gör lite revolution i veckan:


http://open.spotify.com/user/mikaela_holmgren/playlist/1xO08bms61aV7LiCHAFedl

 

Kärlek!
Creative feminism

Hemsida: http://www.creativefeminism.se (Vilka är vi? Varför ska man bli feministisk projektledare? Här får du svaren.)

Blogg: http://www.creativefeminism.blogg.se (Vad gör vårt nyaste team? Här får du veta!)  

Twitter: http://www.twitter.com/Cfeminism (Dagliga uppdateringar och feministisk pepp. Här får du det).

Facebook: http://www.facebook.com/inbox/readmessage.php?t=196769300866&f=1&e=-12#/group.php?gid=14190623398&v=wall&ref=ts


Ps. Vem är din feministiska förebild som du skulle vilja ha en spellista med? Vi är öppna för alla förslag! Maila mikaela.holmgren@galaxen.se eller skriv till oss på facebook!  

 

 


http://feministaction.blogg.se

En blogg som ger dig tips på vad  du kan göra för feministiskt varje vecka eller varför inte varje dag :)

Bloggen har skapats av Creative Feminism Team 2  elev Jolanda


Samt att Jolanda och en hel del andra från galaxen gänget har börjar planera för att starta en tjejjour i Arvika.

Mer information om det kommer :)

Utforma projektide för att våldtäktssäkra Arvika festivalen.

Denna vecka har jag fått äran att påbörja en utformning av en ide till projekt för att våldtäktssäkra Arvika festivalen.

Bakgrunden till det är att ett flertal våldtäkter har skett under festivalens tidigare år och festivalledningen har uppmärksammat detta och vill nu försöka förhindra ytterligare våldtäkter.

Syftet är att utforma metoder och aktiviteter för att försöka förhindra överfalls våldtäkter och möjligen ” relations ” våldtäkter under festivalen. Att besökare till festivalen ska känna sig trygga och veta att man inte accepterar en sådan handling.

Visionen är att:

·        Att våldtäkts överfall ska minskas till 0%.

·        Att ”relations” våldtäkter ska minskas, förhoppningsvis också till 0 %.

·        Att informationen om åtgärderna ska skrämma förövarna till att begå brottet.

·        Att individer som inte vågat komma till festivalen av rädsla för att bli utsatta för våldtäkt, ska våga komma nu.

·        Metoderna som kommer utvecklas ska bli efterfrågade av andra festivaler för motverkande av brottet ska ske :)

Förhoppningsvis kommer projektiden att sedan sättas i verket under Arvikafestivalen. :)

Personligen så är jag jätteglad att just jag fick möjlighet att göra denna projekt ide, då sådana här frågor är det jag brinner för :)
Att kunna göra arrangemang och samhället i övrigt tryggare för unga tjejer är ett privilegium som jag värderar högt.

tjingeling /// Jolanda


Följ oss på twitter!Nu kan du följa Creative feminism på twitter också! Klicka bara här. Det här är din chans att få löpande, purfärska uppdateringar från ett av Sveriges skarpaste feministiska sammanhang!

Creative feminism - nu också som graffiti!En okänd välgörare har välsignat Arvikas gator med Creative feminisms stolta namn! Lite felstavat, men mycket hjärtevärmande!RSS 2.0