Creative Feminism på UKD

I helgen hänger Creative Feminism på Ungkulturdagarna på Riksteatern i Hallunda. Vi lottar ut festivalbiljetter till Arvika 09, Kilroy spelar akustiskt och raggar bra fölk!
Roligt har vi!

Sök världens coolaste utbildning 2009!

Creative Feminism 2009-2010

 

För ett år sedan fick vi en idé.

 

Vi frågade oss: Hur kan man kombinera den driv, vilja och ambition som finns kring Arvikafestivalen med en praktisk projektledarutbildning med feminismen?

 

Resultatet blev ett samarbete mellan Arrangemangsföreningen Galaxen och Ingesunds Folkhögskola och den feministiska projektledarutbildningen Creative Feminism.

 

Creative Feminism går nu in på sitt andra år. Bättre, större och vackrare söker vi dig.

 

Är du feminist? Vill du göra samhället till en bättre plats utan normer och strukturer som diskriminerar hälften av befolkningen? Är du trött på att det aldrig händer något? Vill du göra det genom att vara nytänkande och kreativ? Vill du göra det genom att faktiskt göra saker?

 

På Creative Feminism har du chansen att genomföra dina vildaste och smartaste feministiska projekt tillsammans med andra feminister som också är drivna och engagerade.

 

Tidigare studenter har beskrivit tiden på utbildningen som otroligt utvecklande, lärorik och intressant.

- Att gå Creative feminism har gett mig väldigt mycket - jag har fått värdefulla kontakter, utvecklat mig själv både som projektledare och privatperson och inte minst haft ett jättespännande år. Alla man möter är dessutom otroligt positiva till utbildningen, så det är verkligen en bra merit att ha gått här, utbildningens goda rykte öppnar många dörrar. Mikaela Holmgren, team 1

 

Utbildningen är i första hand praktisk och fokuserar på själva görandet. Aktivitet föder kreativitet och learning by doing är paroller och metoder som återkommer på utbildningen. Du har ingen aning om du kommer få ett bra resultat innan du testat och på utbildningen får du VERKLIGEN testa. Team 1 genomförde drygt 10 större projekt på ett år.


Vad får jag lära mig?

 

Termin 1

 

Under termin 1 läser vi grundläggande feministisk teori med fokus på den feministiska rörelsen och hur den har verkat och utvecklats.

 

Vi gör från dag 1 projekt och under hösten kommer totalt 5 gruppprojekt att genomföras. Team 1 genomförde bla. en föreläsningsturné där de föreläste på kaospiloterna i Oslo och på Kulturverkstan i Göteborg om feminism och ledarskap. På resan var vi på besök hos Berit Ås och gjorde en intervju med henne. Team 1 gjorde även en kulturfestival, Festival Utopia i Karlstad tillsammans med Ladyfest Gbg.

 

Under hösten kommer du också få föreläsningar i projektteori, ledarskap, gruppdynamik, ekonomi, marknadsföring och retorik. Du kommer få genomgå ett program för att starta företag där du får utveckla en affärsidé och få rådgivning, coachning.

 

Under höster lär du dig alla metoder, verktyg och modeller du behöver för att driva ett eget projekt eller företag.

 

Termin 2

 

På våren kommer du i första hand få fokusera på ett eget projekt. Du kommer få coachning och handledning, samt den teori du behöver för att kunna göra ett bra projekt. Vi jobbar med idégenerering och projektplanering under kreativa med fasta ramar och under ledning av utbildningen. Under våren kommer du få chans att göra precis det du vill i en miljö som har alla kontakter du behöver och all kunskap du behöver.

 

Under våren kommer vi även gå djupare in i den feministiska teorin och rörelsen och framförallt hur man kan använda sig av teorierna rent praktiskt. Vi lär oss lagen, om hur man jobbar med jämställdhet i organisationer, fördjupar oss i queerpedagogik, får besök av politiker, lär oss hur man påverkar och mycket mer.

 

Du kommer också få fördjupade kunskaper i projektledning med mer fokus på entreprenörskap och business.

 

Vad blir man?

 

Utbildningen kommer ge dig ett stort nätverk, en massa kunskap, en massa inspiration och idéer. Du kommer få de verktyg du behöver för att kunna ta vidare dina idéer och förverkliga dem i riktiga projekt, i riktiga företag – ja, vi lovar att du kommer ha stora möjligheter att göra precis det du drömmer om efter att ha gått utbildningen.


Några av Creative Feminisms vänner och bekanta:

 

Arvikafestivalen, Ladyfest Gbg, Klubb Idyll och Högkvarteret, K-byrån Karlstad, Berit Ås, Ritz, Plural och många fler


Hur söker man?

 

Sista ansökningsdatum är 15 april 2009, då ska du ha skickat in ansökningshandlingar med kompletterande personligt brev.

 

Ansökningshandlingar kan du ladda ner HÄR

 

Mall för personligt brev laddar du ner här


Samlade fakta:

 

Kurslängd: 2 terminer (start aug -09, slut juni -10)

Antagningsvilkor: Personligt brev, antagningsworkshop och intervju

Ansök senast: 15 april

Hemsida: www.creativefeminism.se

Kontakt: Utbildningsledare, Siri Öhman siri.ohman@galaxen.se


Snart kommer ARVIKA:s första nummer!

Hej!

Idag skickades första numret av ARVIKA, Arvikafestivalens magasin som jag är chefredaktör för, in på tryck! Leta efter magasinet 1 april i en stad (Stockholm, Göteborg, Lund, Umeå eller Karlstad!) och en butik eller ett café nära dig och läs om Yelle, Bloc party, vad våltäktsmän har för roll i modern popmusik och mycket mer!

Hälsningar
Mikaela


RSS 2.0