Pressmeddelande

Arvikafestivalen och Ingesunds Folkhögskola presenterar stolt:

Creative Feminism: Sveriges första feministiska projektledarutbildning!


Under hösten 2008 kommer, i Arvika, Sveriges första feministiska projektledning, Creative Feminism, att starta! Fredagen den 27/6 kl 11.00 bjuds du in till en presskonferens där utbildningen kommer att presenteras.

Idén till Creative Feminism föddes ur flera års aktivt jämställdhetsarbete inom Arvikafestivalen och kan ses som en vidareutveckling av projektet Sveriges mest jämställda festival. Utbildningen bygger på de studerandes egna vilja att förändra och påverka.

Utbildningen är helt unik i sitt slag och kommer göra stor skillnad för Arvika, Värmland och i förlängningen hela Sverige.

Siri Öhman, initiativtagare till utbildningen säger såhär;

Man måste hela tiden hitta nya vägar för att förändra. Vi tror på jämställdhet och feminism och vill göra en utbildning för den som är trött på att inte kunna förändra. Vi vill skapa en plattform för personer som vill påverka och ge kunskap om hur man påverkar.

De studerande på utbildningen kommer under ett år i Arvika få göra såväl stora som små projekt utifrån sina egna idéer. De kommer också att under året att visa upp nyskapande feministiska projekt i samband med Arvikafestivalen och Galaxens övriga verksamhet.

Som inspiration och kunskapskällor till utbildningen kommer en rad välkända föreläsare bjudas in. Vi kommer bland annat samarbeta med Ladyfest Göteborg och Klubb Idyll i Stockholm.

Fredagen den 27/6 klockan 11.00 hålls en presskonferens på Ingesunds Folkhögskola och du är välkommen!

För mer information eller frågor se www.creativefeminism.se eller kontakta

Utbildningsansvarig Siri Öhman siri.ohman@galaxen.se  0730-615866
Rektor Jan Magnusson jan.magnusson@ingesund.se  0703-251044

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0