Creative feminism i Bryssel.


såhär blir en upphämtad med stil på flygplatsen.

Brysselresan, ja. Den var fantastisk. Såklart. Och något av en ögonöppnare.

Ibland blev det sorgligt uppenbart att jämställdhet inte är en prioriterad fråga inom Eu-apparaten. Som för tjänstemannen som sa att nej, fokus för parlamentarikerna ligger på ekonomi och marknad (som om det inte i allra högsta grad hör ihop med jämställdhetsfrågorna) eller det faktum att antalet kvinnor i regionkommitén (15 %), ekonomiska och sociala kommitén (20 %) och revisionsrätten (15%) är nästan skrattretande få. Eller bara det enkla konstaterandet att när vi frågade om genus och jämställdhetsfrågor på de möten vi hade, sade nästan alla att de personligen inte hade koll på de frågorna inom organisationen. Vilka som egentligen hade det verkade oklart.

Då är det tur att organisationer som European Women's Lobby finns. Genom sitt lobbande för kvinnors rättigheter har de bland annat lyckats påverka högt uppsatta personer till den grad att parlamentet kommer att blockera den nya kommissionen om det skulle vara så att en tredjedel av dessa inte är kvinnor. Ett steg i rätt riktning iallafall, eller hur?


Kärlek,
Creative feminism

Ps. Bilder från Brysselresan hittar du på Creative feminisms fina fan page på facebook! Här: http://www.facebook.com/home.php?ref=logo#/album.php?aid=344590&id=285123255304&ref=mf


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0