Revolutionen kan börja nu. Här kommer Creative Feminisms första feministiska spellista.

It’s not my revolution if I can’t dance to it brukar det heta. Och visst är det så. Att ändra på invanda mönster och strukturer kan vara ett hårt arbete. Men ibland är det enda som behövs för att en ska orka fortsätta, bli inspirerad och ge det där lilla extra igen att höra en riktigt bra låt. Musik kan göra all skillnad. Att ta sin motståndare till dansgolvet eller blandbandet i vardagsrummet kan få en att inse att vi faktiskt inte är så olika efter allt. Eller att vi inte har ett dugg gemensamt, men ändå kan dansa ihop. Och det kan vara jäkligt fint det också.


Med det sagt presenterar vi stolt Creative feminisms feministiska spellistor! Varannan vecka kommer du att få en ny, cool och sjukt inspirerande feministisk spellista gjord av en förebild och tillika kompis till Creative feminism. Minimum 5 låtar, maximum himlen.


Först ut på banan som feministisk spotifypionjär är Alexander Alvina Chamberland. Alexander är  aktivist inom feminism, hbt/queer och djurrätt med intersektionalitet och anarkoqueerfeminism som ledord. Hen är också krönikör på tidningarna ETC och Efter Arbetet och en av initiativtagarna till Queertopia – Europas första queerfestival med camping. Queertopia är förutom ett välkommet initiativ i festivalsverige också ett av de projekten Creative feminisms elever är involverade i. Något vi är sjukt glada för.


Så. Låt oss stolt presentera: Creative feminisms feministiska spellista # 1. Skapare: Alexander Alvina Chamberland.  43 fantastiska, feministiska och queera låtar från många genrer; Här hittar du allt från Queen Latifah till X-ray Spex till Sigur Ros. Varsågoda. Dansa, lyssna, gör lite revolution i veckan:


http://open.spotify.com/user/mikaela_holmgren/playlist/1xO08bms61aV7LiCHAFedl

 

Kärlek!
Creative feminism

Hemsida: http://www.creativefeminism.se (Vilka är vi? Varför ska man bli feministisk projektledare? Här får du svaren.)

Blogg: http://www.creativefeminism.blogg.se (Vad gör vårt nyaste team? Här får du veta!)  

Twitter: http://www.twitter.com/Cfeminism (Dagliga uppdateringar och feministisk pepp. Här får du det).

Facebook: http://www.facebook.com/inbox/readmessage.php?t=196769300866&f=1&e=-12#/group.php?gid=14190623398&v=wall&ref=ts


Ps. Vem är din feministiska förebild som du skulle vilja ha en spellista med? Vi är öppna för alla förslag! Maila mikaela.holmgren@galaxen.se eller skriv till oss på facebook!  

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0